Joukkuelajit

3.5.2013 - Joukkuelajit

Espoon Oilers ry ja Esport-Yhteisöt mittavaan yhteistyöhön

TIEDOTE

Julkaisuvapaa 3.5.2013 klo 14.00

Espoon Oilers ry ja Esport-Yhteisöt mittavaan yhteistyöhön

Espoon Oilers ja Esport-Yhteisöt ovat sopineet kattavasta yhteistyöstä espoolaisen salibandyn toimintaedellytysten turvaamiseksi ja edelleen kehittämiseksi.  Tämän lähtökohtana on uuden, palvelu- ja resurssivaltaisen sekä selkeästi monipuolistuvan seuran perustaminen Espoon Oilers ry:n vahvalla myötätuella. Espoon Oilersin toiminta tullaan siirtämään uuden seuran vastuulle kauden 2013-2014 alkuun mennessä. Sopimuksen lopulliset yksityiskohdat ja tarkka sisältö valmistuvat lähiviikkoina ja vaadittavat päätökset niihin on odotettavissa toukokuun loppuun mennessä.

Uuden seuran nimeksi on päätetty Esport Oilers ry, joka tulee jalkautumaan laajalti Espoon eri alueille ja kouluihin painopisteen ollessa nuorten ja erityisryhmien saamisessa liikunnan pariin mm. iltapäiväkerhojen, koulusarjojen ja muun harrastustoiminnan muodossa.

Uuden seuran toiminnanjohtajaksi siirtyy Espoon Oilersin nykyinen toiminnanjohtaja Jouni Vehkaoja. Vehkaojan pitkä pelaajaura Suomen mestarina salibandyliigassa sekä maailmanmestarina maajoukkueessa yhdistettynä valmennus- ja testausopin koulutukseen antavat osaltaan parhaat mahdolliset lähtökohdat seuratoiminnan kehittämiselle.

Esport Oilers ry:n kautta saadaan integroitua saumattomasti Esport-Yhteisöjen monipuoliset ja laajat toimintaolosuhteet sekä urheiluun ja liikuntaan liittyvä erikoisosaaminen Oilers-perinteiden ja -brändin kehittämisen tueksi. Toimintaan tuodaan jo alkavalle kaudelle merkittäviä, salibandya kehittäviä, uusia elementtejä sekä tehostettuja työskentelymalleja.

Liigajoukkueen osalta toiminnan näkyvin uudistus on sekä joukkueen nimi että laajentuva ja syventyvä urheilullisen tekemisen malli. Maan parhaimmistoon kuuluvan lajiosaamisen lisäksi huippu-urheilun kärkijoukkueen toimintaa tullaan tukemaan esim. Esportin laadukkailla valmennus-, testaus- ja oheisharjoittelun olosuhteilla. Oilersin varainhankintaan ja ottelutapahtumiin tullaan myös hyödyntämään Esportin laajaa kumppaniverkostoa.

Uuden seuran toiminnallista kehitystä ja laatua tullaan seuraamaan tiiviisti erilaisilla laatuun, määrään ja tulokseen asetettavilla mittareilla. Konkreettisia tuloksia esim. jäsenmäärän kasvattamisessa ja kilpailullisessa menestyksessä on tarkoitus saavuttaa jo alkavalla kaudella.

Uuden seuran toiminta tulee edelleenkin olemaan vahvasti suunnattu juniori-ikäisille tytöille ja pojille. Seurasta löytyy jo alkavalla kaudella ryhmiä kaikille halukkaille. Erityisesti valmennuksen ja seuran taustatoiminnan tasoon  ja laatuun tullaan panostamaan uusia lisäresursseja. Seuran toimintaan liittyvät aktiivisesti myös Oilersin perinteiset erityisryhmät. Laaja-alaista junioritoimintaa mahdollistamaan perustetaan eri ikäisille nuorille suunnattu stipendi-rahasto.

Kilpa-urheiluryhmien toimintaan tullaan asettamaan korkea, tavoitteelliseen urheilemiseen liittyvä vaatimustaso. Esport Oilersin akatemiajoukkueet ja soveltuvin osin seuran muut joukkueet tulevat samalla toimimaan PILOTTI-kohteena Esportin  valmennukseen- ja osaamiseen keskittyvässä valtakunnallisessa urheiluyhteistyössä.

Uusi aloittava seura tulee vahvasti omalta osaltaan kehittämään yhteistyötä etenkin Espoon kaupungin, Urhea ry:n, Suomen Salibandyliiton sekä aluellisten oppilaitosten kanssa. Lisää tietoa yhteistyöstä ja uuden seuran toiminnasta annetaan vielä toukokuun aikana. Ilmoittautumiset ja osallistumiset alkavaan kauteen tehdään lähiviikkoina annettavan ohjeistuksen mukaisesti.

Lisätietoja asiasta antaa:

Jouni Vehkaoja
050-5432992
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Espoossa 3.5.2013

Esport Oilers ry

Espoon Oilers ry