17.8.2017 -

Moikka!

Olen pyörätuolikelaaja Amanda Kotaja ja harjoittelen muiden suomen kärkikelaajien kanssa Esport Areenalla. Olen 22-vuotias useita arvokisamitaleja kahminut intohimoinen sprintti matkojen urheilija. Parhaimpina saavutuksina MM-kisojen 2. sija 100m vuosina 2013, 2015, sekä luokkani T54 100m maailmanennätys kesällä 2015. Lontoon MM-kisoissa 2017 ylsin 100 metrillä uran toiseen maailmanmestaruuteen T54-luokassa ajalla 16,62.
Maailmanennätys rikottiin viime kesänä Yhdysvalloissa, mutta pidän sitä edelleen parhaimpana suorituksena sekä saavutuksena tähän astisella urallani.

Aloitin treenaamaan Esportilla vuonna 2011, kun muutin Helsinkiin urheilulukion perässä. Hallin 400 metrin juoksurata on Suomen paras sisärata lajiimme pyörätuolikelaukseen. Parhaan Esportista tekee täysimittainen rata, hyvä ja kova pinnoite sekä kaarteet, jotka kaartuvat tasaisesti. Nämä olosuhteet tekevät treenaamisesta laadukasta ja mielekästä. Harjoittelen kelausta Esportilla neljästä viiteen kertaa viikossa. Lajiharjoituksiin kuuluu erillaisia harjoitteita. Tällä hetkellä mm. painokelkan vetoa, jolla haetaan lajivoimaa, lähtöjä. Kerran viikossa minulla on pidempi aerobinen lenkki. Minut saattaa nähdä myös kerran viikossa hallin kuntosalilla, jossa lähes poikkeuksetta penkkaamme alaviistopenkissä.

Harjoituksia kokonaisuudessaan viikossa tulee tällä hetkellä 6-8 kertaa. Käyn kerran viikossa fysioterapiassa, joka on palauttavaa ja näin tukee urheilua. Hierontaa aina tarpeen mukaan ja omatoimista kehonhuoltoa niin paljon kuin vain jaksaa tehdä. Vahvuutemme harjoittelussa on mielestäni ilon kautta tekeminen. Emme treenaa otsa rypyssä vaan nautimme jokaisesta hetkestä, vaikka omia rajoja koetellaan jatkuvasti. Erikoinen treeni on valmentajani Maarit Kurjen kanssa tekemämme loikat, niin että Maarit pitää jaloistani kiinni ja minä loikin käsillä. Loikkia voi melkein missä vain, ylämäkeä, portaita, matalien pienten aitojen yli tai penkille. Haastamme itseämme ja toisiamme valmentajani kanssa keksimään uusia harjoituksia. Näin treenaaminen on mielekästä ja meillä on mahdollisuus kehittyä monilla osa-alueilla. Rohkaisen siis kaikkia kokeilemaan uusia juttuja ja näin haastamaan itseään. Ennen kaikkea toteuttamaan itseään ja unelmiaan!


Takaisin